EMMERYS KAFFE

Bryg emmerys’ gode kaffe derhjemme

Vi har pakket vores økologiske kaffebønner i poser af 250 gram, så du kan gå på opdagelse i vores kaffeverden derhjemme. Besøg det gamle kaffeland Etiopien, hvor man mener at have opdaget kaffen første gang - eller hvad med en tur til den indonesiske ø Sumatra? for slet ikke at forglemme smagen af den udsøgte enkeltfarmskaffe, som vi netop har opdaget i sydamerikanske, El Salvador.

Få den bedste smag frem i kaffen…
Vi anbefaler, at du anvender din kaffe så friskmalet som muligt. Når du maler din kaffe åbner du bønnernes overflade - det afgiver mest mulig smag og aromastoffer til vandet. En tommelfingerregel siger; jo finere bønnen er malet, jo kortere bryggetid, derfor skal malet kaffe helst bruges med det samme. Alternativt kan kaffen opbevares 3-4 dage i en lufttæt beholder.

  • Groft til stempelkaffe
  • Fint til filterkaffe 
  • Ekstra fint til espresso

 
Kafferåd

  1. Brug altid friskmalet kaffe
  2. Opbevar kaffen i luft- og lystæt emballage
  3. Dosér kaffen rigtigt – ca. 7-8 g pr kop
  4. Husk at holde dine bryggeredskaber helt rene
  5. Brug gerne kildevand eller afkalket vand til at brygge kaffen på.
  6. Opvarm vandet til 92-94 grader – altså lad kedlen stå nogle sekunder, når den har kogt

 

 

Emmerys Espresso 
Brasilien og Mellemamerika leverer kaffen til emmerys egen espressoblanding. Den mørke ristning gør at vi opnår en fin og velsmagende balance mellem syrlighed og fylde. Perfekt afstemt for både den kræsne espressokender og dig som foretrækker cappuccino.

Emmerys Special
Vores egen ”huskaffe” består af vaskede Arabica bønner fra Mexico og Central- amerika. Kaffen er ristet til den mørke side for at skabe en kraftig og rund smag, der fungerer både med og uden mælk. Eftersmagen leder os hen mod nuancer af mørk chokolade.

El Salvador
Denne spændende Single Estate kaffe, som stammer fra El Salvador, har en frisk smag, der leder os hen imod sommer og sol. Oplev noter af abrikos og hylde- blomst, der samtidig har et let syrligt bid, som skyldes den lidt lysere ristning. Et hit efter en god middag .

Sumantra Mandheling 
Kaffen bliver dyrket på den indonesiske ø Sumatra, og er opkaldt efter øens oprindelige beboere. Disse indonesiske bønner skaber en fyldig smagsoplevelse, samt fremhæver smagen af lakrids og chokolade. I modsætning til mange Mellem- amerikanske kaffesorter er denne ikke så syrlig i udtrykket.

Etiopien Sidamo 
Mange betragter Etiopien som kaffens moderland og de fleste steder foregår dyrkningen vildt i naturen. Denne aromatiske kaffesort kommer fra området Sidamo i det vestlige Etiopien. Kaffen er mellemristet og har en fin, let syrlig eftersmag med en frugtig sødme.

 

»Tilbage